Praktisch

 

Wat?

Vlaanderen Feest, Brussel Danst is een jaarlijks festival met veel dans en optredens, ter ere van de Vlaamse feestdag.

WanneEr?

Woendag 10 en donderdag 11 juli 2019

Waar?

Centrum Brussel: Grote Markt, Muntplein, Ancienne Belgique, Beursschouwburg, Brussels Parlement, Passa Porta, Kaaitheater

Wie?

Initiatiefnemer: Vlaamse overheid 
Organisator: Muntpunt

Bereikbaarheid

Alle feestlocaties liggen in het centrum van Brussel:

 

Met metro, tram en bus

De Grote Markt ligt vlakbij premetrostation Beurs - Grote Markt en bushalte Grote Markt. Het Muntplein ligt vlakbij de metro-, tram- en bushalte De Brouckère.

Meer info: MIVB / De Lijn


Met de trein

Stap af aan station Brussel Centraal (neem uitgang Europakruispunt).

Meer info: NMBS


Met de fiets

Kom je met de fiets? Premetrostation Beurs - Grote Markt is uitgerust met een beveiligde fietsenstalling. Rondom de Grote Markt en het Muntplein vind je verschillende fietsparkeerbeugels en een Villo-stations.

Toegankelijkheid

Vlaanderen Feest, Brussel Danst maakt de Vlaamse feestdag op 11 juli toegankelijk voor personen met een beperking. Zowel op de Grote Markt als het Muntplein zijn er aangepaste toiletten voorzien. Meer info bij het infopunt op de Grote Markt.

Het festival vindt plaats in het centrum van Brussel en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, kan je terecht in de 3 grote parkings (Munt, Schildknaap en Grote Markt) waar zich parkeerplaatsen voor personen met een beperking bevinden. De beschikbaarheid van deze parkeerplaatsen kunnen we echter niet garanderen.


Met de auto

De feestzone ligt grotendeels in de autovrije zone in het centrum van Brussel. We raden je aan gebruik te maken van de transitparkings aan de rand van de stad die aansluiten op het openbaar vervoer.

Rijd je tot in het centrum? In de directe omgeving van de feestzone zijn er 3 betaalparkings (Munt, Schildknaap en Grote Markt).

CONTACT

Naam *
Naam