BT_Website_Banner Programma_2000_smaller.jpg

Programma

 
 

Vlaamse 100 Live (Radio 2)

Grote Markt | 12:00

Radio 2 zendt de hele namiddag live uit vanop de Grote Markt. Zij presenteren De Vlaamse 100 Live, een top 100 van Vlaamse producties, gekozen door hun luisteraars. Een aantal van je favoriete artiesten brengen hun top 100-nummer live op het podium.

Brussel Trouwt

Grote Markt | 13:00

‘s Avonds barst het feest los, maar daarvoor moet er nog van alles gebeuren: rep je naar trouwzaal van het Stadhuis en geef jouw jawoord aan de stad, laat jouw foute trouwfoto’s nemen, loop binnen in de mobiele tattoostand en krijg een aandenken aan deze mooie dag, waag je kans in een wedstrijdje bruidsboeketjeswerpen of maak samen stoemp voor het huwelijksfeest van ’s avonds.

i.s.m. CirQ

De Brussel Trouwt Trouwtraktatie

Grote Markt | 19:00

Geen trouw zonder toost. Ter ere van Vlaanderen Feest, Brussel Danst krijgt de ganse Grote Markt een glas aangeboden. Hef het glas en klink op de Vlaamse feestdag, op Brussel, op de liefde, op de kersverse stelletjes en op de opening van een onvergetelijk huwelijksfeest. Een typische trouw-dj brengt je alvast in de juiste stemming.

De Grote Brussel Trouwt Trouwshow

Grote Markt I 19:30

Alles wat een bruiloft zo geweldig maakt, maar dan uitvergroot tot epische proporties. Want trouwfeesten zijn nu eenmaal de beste feestjes. Met sketches en verrassingsacts, aangeschoten speeches, wedstrijdjes, een openingsdans, duiven, vuurwerk en massa’s liefde.

i.s.m. CirQ

De Kreuners

Grote Markt I 21:30

De Kreuners zetten na het trouwfeest de kers op de (bruids)taart. De Vlaamse rockers kondigden eind 2017 hun comeback aan. Met hun nieuwe verzamel-cd en hun grootste hits palmen ze ook met volle goesting het podium op de Grote Markt in.

Mariachi del sol

Beursschouwburg | 14:00

De trouwsfeer reikt van de Grote Markt tot op het dakterras van de Beursschouwburg. Terwijl je geniet van een cocktail zorgt een Mariachiband op de achtergrond voor compleet onbekende versies van erg bekende trouwliedjes.

i.s.m. Beursschouwburg

De Brussel Trouwt Trouwfuif

Beursschouwburg, café | 21:30

Wie niet uitgedanst raakt of de liefde graag tot in de vroege uurtjes bezingt met een vreselijk geweldige karaoke, kan afzakken naar de Beursschouwburg voor de trouwfuif. Denk ‘Les Lacs du Connemara’, ‘Summer of ’69’ en andere heerlijke cliché-trouwnummers.

i.s.m. Beursschouwburg

BDDB Afterparty

Beursschouwburg, zilveren zaal | 23:00

Sluit Vlaanderen Feest, Brussel Danst mee af en dans de nacht in op de beats van de betere Belgische dj's. 

i.s.m. Beursschouwburg

Aperitiefconcert

Spiegelzaal van het Brussels Parlement | 11:30 tot 12:30

Met 5 strijkers, 5 blazers en 1 piano neemt het 11-koppige Sonos-ensemble je mee op een muzikale reis vol enthousiasme en levendige energie. Het grote gamma aan klanken van dit majestueus orkest weerklinkt voor het eerst in de Spiegelzaal van het Brussels Parlement.

i.s.m. Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Brussels Operettetheater

Spiegelzaal van het Brussels Parlement | 13:30 tot 14:15 en 14:45 tot 15:30

Vier Jonge Talenten van het Brussels Operettetheater lieten zich inspireren door de liefde voor twee concerten in de Spiegelzaal van het Brussels Parlement. Drie klassieke zangers en een pianist brengen werk van onder meer Leonard Bernstein, Franz Lehár, Jacques Offenback en Antonjin Dvořák. One hand, one heart, over liefde gesproken…

i.s.m. Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

vlieg.png

Le Supermarché des Petits Bonheurs Instanés

BRONKS | 10:30 TOT 18:00

Met honderden gerecupereerde plastic flessen, duizenden rietjes en tonnen handwerk toveren kunstenaars Ann Weckx en Dett Peyskens het betonnen BRONKS-theater om tot een magische, kleurrijke plek. Spring even binnen en steek een handje toe.

i.s.m. BRONKS

vlieg.png

Fanfakids

Feest op straat | vanaf 14:00

Het jong geweld van de Fanfakids trekt met trommels en bellen door de straten van Brussel. Onder leiding van Bart Nagels (D’Broej vzw) en percussionisten van vzw Met-X brengen ze ritmes met invloeden uit Afrika, Zuid-Amerika en Europa.

Brussels Bayou Orchestra

Feest op straat | vanaf 14:00

Het Brussels Bayou Orchestra, een Brusselse jazz fanfare, brengt de vibes van een fanfare uit New Orleans naar hartje Brussel op hun parcours tussen de feestlocaties.

La Fanfare Kimbanguiste de la Belgique

Feest op straat | vanaf 14:00

Deze 30-koppige brassband dompelt de Brusselse straten opnieuw onder in een onevenaarbare Congolese ambiance.

Orkest Bazar

Feest op straat | vanaf 14:00

Is het een circusact met 3 muzikanten of 3 circusartiesten die muziek maken? Orkest Bazar weet livemuziek met contrabas, piano, trompet, sax, klarinet, fluit, ukelele en percussie te combineren met jongleren, acro, evenwicht, magie en veel meer. Komt dat zien!

vlieg.png

Circus Zonder Handen

Achterkant Beurs | vanaf 14:00

De Brusselse acrobaten van Circus Zonder Handen dagen jou, je grenzen en je hand-oogcoördinatie uit! Ze leren je op een originele manier de kneepjes en technieken van het circusvak en verbluffen je met straffe kicks en tricks. 

Vlaams Radio Koor

Beursplein

De 24 zangers van het Vlaams Radio Koor vormen een ensemble van uitzonderlijk hoog niveau, onder leiding van Hervé Niquet. Ontdek onbekende parels of herken hun hedendaagse nummers. 

Gelukkig Zijn Sessie

Beursplein

Wil jij ook ‘Gelukkig zijn’, de stress van je afgooien? Kom samen zingen in het Nederlands! Iedereen die de Nederlandse taal beter onder de knie wil krijgen of uit volle borst Vlaamse klassiekers wil zingen, is welkom!

i.s.m. AB