LEESSTRAAT FEESTSTRAAT

In een hoek van het Muntplein, in het straatje tussen bibliotheek Muntpunt en de opera, duikt deze zomer de Leesstraat op: een plek in het midden van de drukke stad om te hangen, spelen, knutselen, relaxen… en lezen natuurlijk!

Op 11 juli doen we daar een schepje bovenop. Dan wordt de Leesstraat een echte Feeststraat, een groot straatfeest voor de hele familie. Met optredens, dans, knutselen en veel boeken. Maar ook met ijsjes en hotdogs en een gezellige zomerbar.

 
 
vlieg.png

Leesstraat Feeststraat

MUNTPLEIN | VANAF 13:00

Blaas reuzegrote superzeepbellen. Vouw vliegers van oude boeken. Lees strip na strip na strip. Eet je buik rond met ijsjes en hotdogs. In de Leesstraat Feeststraat hoef je je geen moment te vervelen!

vlieg.png

#LikeMe

MUNTPLEIN | 14:00

De hoofdpersonages van de populaire Ketnet-serie brengen het straatfeest stevig op gang. Zing uit volle borst mee met de leukste Vlaamse liedjes. Ouders kunnen gewoon meedoen, want #LikeMe stopt bekende liedjes van vroeger in een hedendaags jasje.

vlieg.png

Kapitein Winokio

MUNTPLEIN | 17:00

Kapitein Winokio en zijn muziekmatrozen kennen de allerleukste liedjes en verzinnen de gekste melodietjes. Ze kennen alles van zingen, dansen en feestjes bouwen! Wedden dat je niet kan blijven stilstaan?

vlieg.png

Convoi: Dans en benenwerk

MUNTPunt | 13:00, 15:00 en 16:30

Rol, tol, zwier en zwengel als een echte moderne danser. In de workshops van Danspunt leren kinderen het betere benenwerk. Laat je onderzoeken door de Dansoloog, toon je beste moves aan het publiek of neem een iconische foto in de Dirty Dancing-photobooth.

vlieg.png

Kindertheater: Richarken

MUNTPLEIN | 15:30

Een groot wit springkasteel, een schommel, acteurs die elkaar te lijf gaan met ontstoppers, doldwaze grappen én Shakespeare... Een gekke combinatie? Je ziet het allemaal in Blauwhuis’ fantastische bewerking van Shakespeares ‘Richard II’. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

 

Familiewandelingen

vlieg.png

Familiewandeling: Met Bruegel op stap in de Marollen

We wandelen door de Marollenwijk, de plaats waar Bruegel trouwde en begraven werd in de 16de eeuw. Hoe leefden de mensen in zijn tijd binnen en buiten de muren van de stad? Welke spelletjes speelden de kinderen toen? Wat kunnen we ontdekken in een straatnaam? Welk verhaal vertelt zijn standbeeld ons? Met Bruegel op stap is een actieve wandeling met vele opdrachten en verrassingen.

vertrek en aankomst: Grote Markt
gids: Stapstad

INSCHRIJVEN

vlieg.png

Familiewandeling: Pierewaaien met Bruegel van laagstad naar hoogstad

Deze familiewandeling vertrekt vanuit de laagstad en eindigt in de hoogstad. We wandelen van het centrum van Brussel tot de hertogelijke site aan de Warande. Onderweg focussen op de veranderingen in eet-, drink-, slaap- en kledinggewoontes ten tijde van Bruegel en de impact van de etiquetteboeken op het menselijke gedrag.

vertrek en aankomst: Muntplein
gids: Korei

INSCHRIJVEN