Veelgestelde vragen

Hou je zo goed mogelijk aan de geldende regels. Tijdens wandelingen en rondleidingen draag je een mondmasker en hou je steeds 1,5 meter afstand van mensen buiten je eigen bubbel. De gids mag blootsmonds praten, mits die voldoende afstand kan bewaren. Bij binnenactiviteiten ontsmet je je handen bij het binnenkomen, draag je een mondmasker en hou je steeds 1,5 meter afstand. Aan tafel met je eigen bubbel mag je je mondmasker afnemen.

Vlaanderen Feest, Brussel Danst gaat zoals elk jaar door op 11 juli. Dit jaar valt het op een zondag. De eerste activiteiten starten ‘s ochtends om 9u en de laatste activiteiten gaan door tot en met 22u. Dit jaar breken we buiten het centrum van Brussel, en zijn er ook activiteiten in Vorst, Elsene, Koekelberg en Anderlecht. Ontdek hier het het volledige programma.

Voor bepaalde activiteiten zoals wandelingen, dans- en theatervoorstellingen en een Silent Disco is registreren vooraf verplicht. Hier vind je alle activiteiten waarvoor registratie vereist is. Niet gereserveerd? Geen probleem, hier vind je alle activiteiten die je vrij kan bijwonen.

Op zondag 11 juli zijn er wandelingen, dans- en theatervoorstellingen en muziek door heel Brussel. Naar Brussel kan je met de auto of de trein komen. Om parkeerperikelen te vermijden, raden we je aan om in de stad zelf het openbaar vervoer te gebruiken. Alle info voor metro, trams en bussen vind je op de website van de MIVB. Ook De Lijn is actief in de stad. Een ritje betaal je contactloos aan boord met je bankkaart. Binnen Brussel kan je ook gebruik maken van deelfietsen of steps.

Vlaanderen Feest, Brussel Danst is helemaal gratis.

Op 11 juli 1302 versloegen ambachtslieden en boeren van de Vlaamse steden en gemeenten een leger van Franse ridders aan de Groeningekouter bij Kortrijk. Op het slagveld werden nadien honderden gouden sporen teruggevonden. Zo kreeg deze slag de naam Guldensporenslag. Op deze historische dag viert Vlaanderen de Vlaamse feestdag.

Vlaanderen Feest, Brussel Danst (vroeger Feest in Brussel, daarvoor De Gulden Ontsporing) is een feestelijk evenement in de hoofdstad van Vlaanderen. Van ’s morgens tot ’s avonds kan je genieten van een rijk gevuld programma, van gegidste wandelingen tot kinderactiviteiten, van dansvoorstellingen tot livemuziek.

Vlaanderen Feest, Brussel Danst is een initiatief van de Vlaamse overheid, georganiseerd door Muntpunt.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart