Programma

 
 
vlieg.png

MUNTPLEIN & Muntpunt

 
 

Will Tura & Brussels Philharmonic

ANCIENNE BELGIQUE | 19:00

De keizer van het Vlaamse lied deelt het podium met een 57-koppig symfonisch orkest voor een uitzonderlijk concert. Het gerenommeerde Brussels Philharmonic zorgt voor een unieke uitvoering van alle bekende hits.

Wil je nog kans maken op een ticket? Blijf op de hoogte van acties en wedstrijden via onze Facebookpagina.

De opbrengst van het concert gaat naar Kom op tegen Kanker.

i.s.m. Brussels Philharmonic en Ancienne Belgique

De Vlaamse 100 Live (Radio 2)

Grote Markt | 12:00

Radio 2 zendt de hele namiddag uit vanop de Grote Markt. Zoek een plaatsje op het terras en geniet van de 100 mooiste liedjes, hits en klassiekers van eigen bodem. Met optredens van Yevgueni (trio), Bart Herman en Willy Sommers. Zij zingen hun top 100-nummer live op het podium.

VRT Bigband met Lady Linn & Yannick Bovy

GROTE MARKT | 20:00

 ‘s Avonds zet de VRT Bigband de swingende toon op de Grote Markt. Het 20-koppige orkest wisselt de genres in hoog tempo af: van jazz en bigband tot hedendaagse arrangementen. Als het maar swingt! Gastzangers van dienst zijn Lady Linn, bekend van haar Magnificent Seven, en crooner hors catégorie Yannick Bovy.

Gratis receptie

GROTE MARKT | 20:30

Geen feest zonder toost! Hef samen een gratis glas op de Vlaamse feestdag en op Brussel. De VRT Bigband met Lady Linn en Yannick Bovy zorgen voor een stemmig streepje muziek.

Brussels Operettetheater: Een requiem voor Eurydice

Bijstandskerk | 13:30 en 17:00

Geniet van prachtig muziektheater. Twee jonge solisten kruipen in de huid van de mythologische geliefden Orpheus en Eurydice. Ze zingen de mooiste aria’s uit de opera’s van Gluck en Offenbach, en nieuw gecomponeerde muziek van musicoloog Asley Van Cauter.

Brussel Danst Afterparty: Harde Smart

BEURSSCHOUWBURG BEURSCAFÉ | 21:30

Geraak je maar niet uitgezongen, uitgevierd, uitgedanst? Voor jou draait Harde Smart de ene na de andere smartlap aan elkaar. Het Genste dj-collectief bombardeert de dansvloer met even groovy als onbekende Nederlandstalige luisterliedjes.

i.s.m. Beursschouwburg

Aperitiefconcert: StayLiquid

SPIEGELZAAL VAN HET BRUSSELS PARLEMENT | 11:30

De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie zet de Vlaamse feestdag sprankelend in. De 5-koppige band StayLiquid fleurt de flonkerende Spiegelzaal van het Brussels Parlement op met jazzy deuntjes.

i.s.m. Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

LouisLou's Swing Madness

SPIEGELZAAL VAN HET BRUSSELS PARLEMENT | 13:30

Poets je dansschoenen op en maak je klaar om te swingen als een gekke Jitterbug! De spiegelzaal wordt omgetoverd tot een heuse ballroom van de jaren 30. Geen kaas gegeten van al dat swingen? Geen probleem! LouisLou neemt je mee in deze swingwereld met een dansinitiatie, performance en live muziek door de Shoe Shine Boys. 

i.s.m. Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Lucas Catherine: De buik van Brussel

PASSA PORTA | 13:30

Lucas Catherine, auteur en zelfverklaarde historicus van Vergeten Zaken, stelt zijn nieuwe boek voor. ‘De buik van Brussel’ is de weinig bekende geschiedenis van de haven in hartje Brussel. Een wijk vol handel en feestgedruis, maar ook het theater van grote drama’s, bezongen in talloze liedjes.

i.s.m. Passa Porta

Pascal Verbeken: Brutopia

PASSA PORTA | 16:30

Karl Marx, Baudelaire, de Europese Unie… Hemelbestormers, vrijbuiters en dromers hebben altijd een thuis gehad in Brussel. De hoofdstad is een broedplaats voor utopieën. Schrijver Pascal Verbeken vertelt honderduit over de geschiedenis van de Brusselse dromen.

Rosas: Mitten wir im Leben sind

KAAITHEATER | 20:30

Drie dansers en twee danseressen van het beroemde dansgezelschap Rosas – waaronder Anne Teresa De Keersmaeker zelf – bewerken, bevragen en dansen de zes cellosuites van Bach, uitgevoerd door topcellist Jean-Guihen Queyras.